دستگاه جوش

10 مورد از اشتباهات رایج در هنگام جوشکاری

جوشکاری چیست؟

جوشکاری با دستگاه جوش، اتصال دو قطعه فلز به یکدیگر با حرارت بسیار بالا می باشد که این امر باعث نرم شدن یا ذوب شدن می شود. . همچنین می توان گفت جوشکاری یک فرآیند ساخت است که شامل استفاده از گرما، فشار یا هر دو برای جوش دادن دو قسمت است.

Thank you for reading this post, don't forget to subscribe!

جوش معمولاً روی فلزاتی مانند فولاد کم کربن، آلومینیوم، فولاد ضد زنگ، مس، برنج، منیزیم و ترموپلاستیک ها استفاده می شود. اشتباه کردن طبیعت انسان است ،اما با بررسی دقیق به راحتی می توان هنگام جوشکاری از اشتباهات رایج جلوگیری کرد، که موجب آسیب به خود یا قطعه ی جوش خود شود. در ادامه ی مطلب به تعدادی از اشتباهاتی که ممکن است برای شما نیز اتفاق بیوفتد اشاره می کنیم.

جوشکاری از دیدگاه اشخاص دیگر که تا به حال انجام نداده اند علم پیچیده ای به نظر نمیرسد، اینکه شما دو تکه فلز را به هم کوبیده، گرما را با حرارت بالا به آنها اعمال می کنید و در انتها یک جوش ایجاد می شود. اما جوشکاری با تجهیزات و دستگاه های جوش مختلف نیاز به دانش دارد تا نتیجه ی جوش صیقلی و با کیفیت بالا باشد. اگر جوش نامناسب باشد نه تنها می تواند بر ظاهر نهایی جوش تأثیر منفی بگذارد، بلکه می تواند مانع از گذراندن کار جوشکاری از هر نوع بازرسی تضمین کیفیت در مورد ساخت و مونتاژ شود.

10 مورد از اشتباهات رایج در هنگام جوشکاری

1-  ذخیره سازی و مدیریت فلز پرکننده به روشی نادرست اشتباه رایجی که بسیاری از جوشکارها مرتکب می شوند این است که فلزات پرکننده را در مکانی نگه می دارند که دائماً در معرض آلاینده هایی مانند روغن، کثیفی یا گریس است و مستعد تجمع رطوبت است. عملکرد جوش می تواند تحت تاثیر نامطلوب قرار گیرد. اگر می خواهید از جوش ضعیفی که باعث آسیب می شود جلوگیری کنید، باید مواد پرکننده جوش را در مکانی تمیز و خشک که درجه حرارت آن کنترل می شود ذخیره کنید. مواد باید تا زمان مورد نیاز برای جوشکاری در اینجا نگهداری شوند.

2-  انتخاب الکترود و سیم مناسب یا مناسب برای شما بسیار حیاتی است. به همین دلیل است که الکترودهای مختلف برای کاربردهای مختلف طراحی شده اند. انتخاب الکترود نامناسب برای یک کاربرد یا الکترودی که برای آن طراحی نشده است می تواند منجر به مشکلات زیادی در فرآیند جوشکاری شود. پس دقت کنید از الکترودی استفاده کنید که برای کاربرد خاص شما طراحی شده است.

3- برای شروع جوشکاری همیشه باید مواد پایه را قبل از جوشکاری با استفاده از دستگاه جوش تمیز کنید تا از ورود آلاینده ها مانند خاک، روغن یا گریس به حوضچه جوش جلوگیری شود. فلزات آهنی مانند فولاد به تمیز کردن قابل توجهی نیاز ندارند، اما مواد آلومینیومی نیاز به تمیز کردن کامل دارند.

4- اتصالات زمین و کابل های شل یا آسیب دیده را بررسی کنید، که می تواند منجر به پاشش بیش از حد شود. کابل‌های آسیب‌دیده همچنین می‌توانند باعث افت ولتاژ و گرمای ورودی کمتر شوند و در نتیجه کیفیت جوش ناسازگار باشد. کابل ها را در صورت نیاز تعویض یا سفت کنید.

اشتباهات رایج هنگام جوشکاری5- اتصالات جوش را برای اطمینان از عدم وجود شکاف بیش از حد ارزیابی کنید، زیرا تناسب ضعیف قطعات می تواند منجر به مشکلاتی مانند سوختگی یا اعوجاج شود. قطعه را در موقعیت صحیح گیره یا ثابت کنید.
6- هنگام جوشکاری فلز، ابتدا باید ایمنی را رعایت کنید. بسیاری از آسیب های مربوط به جوشکاری به این دلیل است که افراد اقدامات احتیاطی مناسب را قبل از جوشکاری انجام نداده اند. در حالی که همیشه می توانید یک اتصال را مجدد جوش دهید یا ترک ایجاد شده را برطرف کنید، آسیب ناشی از خطرات جوشکاری می تواند دائمی و غیرقابل برگشت باشد.

برخی از این خطرات جوشکاری شامل از دست دادن بینایی، تکه تکه شدن، کاهش شنوایی، سوختگی قوس الکتریکی و سوختگی عمومی است. برای جلوگیری از این صدمات ناشی از جوشکاری، قبل از شروع جوشکاری باید نکات ایمنی مانند : عینک ایمنی، محافظ شنوایی، کلاه ایمنی جوشکاری و غیره را رعایت کنید.

7- جوش ناقص ریشه زمانی است که جوش در یک طرف اتصال در ریشه جوش نخورد. این مسائل بیشتر در فرآیندهای الکترود مصرفی (MIG، MAG، FCAW، MMA و SAW) اتفاق می‌افتد، جایی که فلز جوش به طور خودکار رسوب می‌کند، زیرا قوس سیم یا میله الکترود را مصرف می‌کند. برای جلوگیری از این مشکل می توانید از الکترودهایی که اندازه قطر آنها تقریباً به اندازه عرض شکاف ریشه می باشد، استفاده کنید. هنگام جوشکاری، بهتر است از سرعت حرکت کمتر استفاده کنید.

8- ورود سرباره ذرات ریز شار است که در فلز جوش، به دام می‌افتند و از نفوذ کامل جوش جلوگیری می‌کنند. راه جلوگیری از این امر این است که مواد مصرفی با پوشش فلاکس به خوبی نگهداری شوند. داشتن جریان، ولتاژ و ویژگی های قوس خوب برای اطمینان از کیفیت جوش با همجوشی کامل در زمان انجام کار بسیار ضروری است.

9- گاهی اوقات ممکن  است یک قطعه فلز به حدی ضعیف می شود که جوشکاری نیز نمی تواند مشکل را حل کند. پس اگر قطعه ای بیش از یک بار در یک مکان یا نزدیک یک مکان شکسته است، این نشانگر این است که فلز باید تقویت شود و جوشکاری آن بیهوده است.

10-  دقت کنید استفاده از ولتاژ نامناسب یا سرعت تغذیه سیم می تواند به یک قوس نامنظم منجر شود. اگر ولتاژ را خیلی زیاد تنظیم کنید، گرمای زیادی می تواند در دسته جوش ایجاد شود و در نهایت منجربه مشکلاتی در نوک تماس می شود.

پایان

به طور کلی در زمان جوشکاری با دستگاه جوش احتمال به وجود آمدن هرگونه مشکلی وجود دارد. پس بنابراین بهتر است برای انجام آن به نکاتی توجه کنید و اشتباهاتی که احتمال انجامشان می باشد را بدانید. در این بلاگ شرکت تسلا سعی داشت شما مشتریان گرامی و همکاران عزیز را با چند مورد از اشتباهاتی که امکان دارد در جوشکاری مرتکب شوید آشنا کند، امیدواریم برایتان مفید واقع شود. برای اطلاعات بیشتر و سوالات خود می توانید با شماره تماس 66171735-021 با ما در تماس باشید.

نوشته های مشابه